14 Nisan 2015 Salı

Kuşlar İçin Yemlik

Bu gün sanat günümüz ve biz çok yararlı bir sanat çalışması yaptık :)

Azra'nın içi doğa sevgisi dolu bir çocuk olmasını gönülden istiyorum. Dışarıda ağaçlara tekme atan, kedilerin kuyruklarından tutup sallayan, kuşlara köpeklere taş atan, hayvanat bahçesinde bile hayvancıklara zarar veren ( ki hayvanat bahçesinin mantığına zaten karşıyım ama madem oradalar bari gidip göreyim diyorum), sokaklara rahatlıkla çöp atan duyarsız çocukları gördükçe içim acıyor. Aileler çocuklara büyüklere saygıyı, evi temiz tutmayı öğrettikleri kadar doğaya saygıyı ve çevreyi temiz tutmayı da öğretmeliler. Bu konuda içim öyle dolu ki... Her dışarı çıktığımda birilerinin tutumları karşısında dehşete düşüp eve geri geliyorum ve hiç düzelme göremiyorum :( Ama eminim ki sayıca az olsalar da çocuğunun doğaya ve tüm canlılara karşı duyarlı bir birey olmasını sağlamaya çalışan anne babalar da var. onları düşünüyorum ve dünya adına umudumu korumaya çalışıyorum.

Bu projemiz için en çok ben çalıştım :) Süt kutularını kestim, yemleri hazırladım (ıslatılmış buğday ve bulgur, biraz kuru üzüm, biraz çekirdek, biraz bisküvi ve evdeki kek kırıntıları). Kutuların üzerine şönil taktım. Pet şişeyi ikiye bölüp iki tane de suluk yaptım. Kutuların hepsini kaplayacaktım kağıtla ama kuşlar yapıştırıcının ve boyaların kokusundan rahatsız olurlar belki diye sadece bir tanesini kapladım ve Azra boyadı. Diğerlerine de Meraklı Minik'in çıkartmalarından yapıştırdık. Kutularımız hazır olduktan sonra parka gittik. 

Buralarda güvercin yok, hep serçe. Onlar da ürkek olduklarından, kaçıyorlar hemen, resim çekemiyoruz. Kutuları ağaca astık, biraz da yerdeki kuşlara attık. Bekledik, bekledik, kuşlar gelmedi. Bir tanesi kutuya yaklaştı, baktı, baktı ama cesaret edip yiyemedi :) Yarın gidip tekrar bakacağız bakalım yemişler mi? Yem ve su takviyesi yaparız bitirirlerse.  

Etrafınızda kuşlar ve ağaçlar varsa siz de yapın derim :) Çocukla paylaşılacak güzel şeyler bunlar...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. müthiş bir etkinlik, eşim okusaydı inanınki çok duygulanırdı..hayvan sevgisi bambaşka birşey..işte hayvana ve doğaya saygılı çocuk böyle yetiştirilir. boo (aslında pomeranian) cinsi köpeklerin videolarını çocuğunuza izletebilirsiniz. oyuncak gibi olduğu için köpek sevgisini bucins hayvanlardan başlatabilirsiniz. bu tarz etkinliklerinizin devamını bekliyoruz. tebriklerr..( bu gün ilk işim dün attığım süt kutusunu çöpümden geri çıkartmak olucak)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğa sevgisi, hayvan sevgisi çok önemli... Umarım hepimiz duyarlı birayler yetiştirebiliriz. Teşekkürler

      Sil