6 Ocak 2015 Salı

Yazık!

Yazmayayım, yazmayayım diyorum ama tutamıyorum kendimi! 

Dünya'nın çivisi çıkmış değil artık, komple dağılmış! Hiç bir parça birbirini tutmuyor! Arada bir haber okuyorum, mahvoluyorum ya! Bir tane güzel haber varsa bin tane dehşet haber var!

Siyaseti, yalan dolanı, şaklabanlığı, hırsızlığı geçtim. Sadece çocukların başına gelenlere bakmak yetiyor yüreğimi yakmaya.

Sadece bu günün haberlerinden derlediğim bir kaç cümleyi paylaşmak istiyorum.

"Gaziantep'te, kaybolan 3 yaşındaki İ.K. bir süre sonra tren garında taciz edilmiş ve dövülmüş olarak bulundu. Polis tedavi altına alınan küçük kız çocuğunu taciz edip kırık şişe ile vücudunun çeşitli yerlerinden yaralayan saldırganın bulunması için çalışma başlattı"

"Küçücük bir bebeğe mezar yeri vermediler Fransa'da. Gerekçesi göçmen oluşuydu. "Vergi vermiyor" dediler acımasızca. Hem sistemi hem de insanlığı sorgulattılar."

"Zonguldak’ta, 9 yaşındaki oğlu A.G.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 37 yaşındaki F.G. adlı kadın, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı."

"Bulgaristan'da geçen yıl 2 bin yenidoğanın eğitimsizlik ve yoksulluk nedeniyle terk edildiği bildirildi."

"OECD ülkeleri arasında bebek ölüm oranlarına bakıldığında binde 1.6 orana sahip Slovenya bebek ölümlerinde en az orana sahipken Türkiye binde 11.6 oranıyla en yüksek orana sahip oldu."

"Niğde'de başına tabancayla ateş ederek yaşamına son verdiği öne sürülen 13 yaşındaki Hilal Ünal'ın öldürüldüğü belirlendi. Ünal'ın nikahsız birlikte yaşadığı 23 yaşındaki İslam Aydın'ın babası 60 yaşındaki Rahim Aydın, gelinini öldürdüğü suçlamasıyla tutuklandı."

"Batman'da resmi kurumlarca yapılan bir dizi faaliyet ve çalışmaya rağmen, sokaklarda çalışan çocukların sayısında artış yaşanıyor."

"İzmir 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Altıtaş, çocukların hem kullanıcı olarak hem de satıcı olarak karıştığı uyuşturucu suçlarında 4-5 kat artış olduğunu bildirdi"

Yazık, günah! Ne yapacağız bilmiyorum! Böyle masa başı oturup isyan etmekle de olmuyor ki bu iş! Cehalet damlıyor insanlığın her yanından! Bilinçli bir kısım kendi çocuklarını koruyup kolluyor, peki ama diğer çocuklar? Ne günahları var ki? 

İnsanların içinden insanlığı kim çaldı?

İçim kaldırmıyor artık! 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. yazık gerçekten çok yazık içler acısı... bunun sebebi ne cahillik, ne fakirlik ne başka bişey bu insanın içindeki vicdansızlığın daniskası, bu resmen vahşet... ama cezalar yeterli değil 10 yıl, 20 yıl içerde yatması bir insanın cezasının karşılığı olmamalı....Allah çocuk yetiştiren ve yetiştiricek bi ailesi olmayanların yardımcısı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım... Allah hepimizin yardımcısı olsun

      Sil