3 Haziran 2015 Çarşamba

Montessori-Mini Ev Okulu Günlük Yaşam Becerileri Raf Etkinlikleri 18-Ay

Günlük yaşam becerileri bizim en sevdiklerimiz :) Azra bu konuda çok hevesli. Zaten neredeyse evin tüm işlerini birlikte yapıyoruz, yoksa yapamıyorum. Getir götür işlerini, toz almayı, yer silmeyi, yemek yapmayı öğreniyor yavaştan :)

Bir de raf etkinliklerimiz var tabii. Bu hafta için bir aktarma bir de ayakkabı temizleme etkinliği sundum küçük hanıma. Gayet güzel bir şekilde yaptı hepsini :)

 Ayakkabı, fırça ve bir küçük örtüyü resimdeki gibi tepsiye dizdim ve rafına koydum. İlk olarak nasıl yapılacağını yavaş bir şekilde ve konuşmadan gösterdim, sonra ona bıraktım.

Önce örtüyü seriyor, sonra ayakkabıları üzerine koyuyor. Sonra tek tek temizliyor ve olmuş mu diye kontrol ediyor ( normalde tozlu ayakkabılar kullanılıyor daha gerçekçi olsun diye fakat Azra ağzına alabildiği için bizimkiler temiz şimdilik). Sonra biraz benim yardımımla(örtüyü katlıyorum) kaldırıp yerine koyuyor. Ben yokken yaptığında örtüyü yine koymuş tepsiye ama dağınık bir şekilde :) 

Aktarmada bu sefer bardaktan bardağa denedik. Böyle daha çok seviyor kaşıktan. Tek tek sıkılıyor sanırım :) Aktarırken dökülenleri de tek tek topluyoruz :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. Merhaba azranın annesi biz sizi sık sık takip ediyor ve sayenizde çocuğumla birlikte bir çok etkinlik yapma fırsatı buluyorum.Fakat son zamanlarda yeni etkinlikleri bloga eklemediğinizi görüyorum acaba farklı bir sitede mi yayınlıyorunuz yoksa bir süre ara mı verdiniz?iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet son zamanlarda yazamadım. Başka yerde yazı yayınlamıyorum ama Facebook ve İnstagram da tek tek etkinlik resimleri paylaşıyorum bazen. Oralardan da takip edebilirsiniz. Bundan sonra etkinliklerimi paylaşmaya devam edeceğim İnşallah. İyi günler

      Sil