3 Haziran 2014 Salı

Biri Bizi Yapıştırsın!

Fenalardayım...

Bizim zilli hanım artık emzik emmiyor! İki aylıkken kullanmaya başladığı emziği 6 aylıkken bıraktı. Kendi kendine... Tövbe etmiş sanki, bırak ağzına koymayı görünce bile ağlamaya başlıyor.

"Nasıl oldu?" diye sorarsanız, vallahi bilmiyorum! Biberonu da emmiyor. Oyuncak gibi oynuyor! Biberona ihtiyaç duymuyorum ama emzik olayı mahvetti beni...

Nasıl başlamıştık emziğe... 

İlk 40 gün "Ben kızıma yalancı meme vermem, adı üstünde yalancı! Beni emmek yerine plastik mi emsin yavrum" diye tutturmuş ve yoğun ısrarlara rağmen emzik vermemiştim. Fakat yoğun gaz sancıları ve bitmek bilmeyen ağlamalar beni yıldırdı. İç sesimi bastırdım ve emziği verdim! 50 günlük falandı...

İlk üç gün emziği emmedi! Kesinlikle reddetti! İçimde bir parça sevindi, "Kızın seni tercih ediyor" dedi :) Sonra bir süre hiç denemedim! Yaklaşık 10 gün sonra, çıldıracağım bir anda, bir daha deneyeyim dedim ve bu sefer emdi :) Ağlayan kız bir anda sustu ve uykuya daldı! Nasıl mutlu olmuştum anlatamam! 

Öyle her dakika emzik ağzında olan bir kız değildi! Emzirdikten sonra emziği verip yatağına yatırıyodum, yada emziği verip ayağımda sallıyordum. (Bu arada artık kesinlikle sallanmak da istemiyor) 5 aylık olduğunda sadece uyurken emiyordu, başka zaman ihtiyacım olmuyordu. Mutluydum!

Sonra ne olduysa oldu, kızım artık emzik emmiyor ve beni emmeden uyumuyor! Neler deniyorum, yoook! 

Yarım saat emecek, emerken uyuyacak, yavaş yavaş meme ağzından alınacak, ürkütmeden yatağa yatırılacak! Meme ağzından alındığında ağlamaya başladıysa yeniden verilecek! Yatağa yattığında ağlamaya başlarsa, alınıp tekrar memeye koyulacak! Bazen uyutmam 1 saati buluyor!

Aynı durum gece de yaşanıyor! Uyku sersemi uğraşamıyorum, yanıma alıp emziriyorum, öyle sabaha kadar uyuyoruz! Bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Yanımda yatmaya alışmasını istemiyorum! Yatağını bilsin. İki ay önce yatağını odamdan ayırmayı bile düşünüyordum, şimdi geldiğim duruma bak! Uyku düzenimiz mahvoldu!  

Ağlatarak uyutmayı bile denedim ama dayanamadım. Aslında bir kaç gün kendi kendine uyudu. Tam oldu bu, hemen yazayım bloguma dedim ama bir anda hooop başa döndük. Emzirmediğimde kendini parçalıyor resmen! Dayanamıyorum!

Bu böyle gitmez! Bir çare bulmak lazım... 

Bir çözüm yolu bilen yok mu??? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. Maalesef bizde de durum aynı. Bizim küçük paşa zaten hiç bir marka ve modelde emzik emmedi ,biberona da 6. aydan sonra çabalarım sonucunda alıştı. Ancak gece uyandığında tıpkı sizinki gibi emmeden uykuya dalamıyor. Pışpışlıyorum ,alıp kucağımda sallıyorum olmadı sarılıyorum ama ne yapsam nafile daha da vermezsem memeyi kıyamet kopuyor. Zaten yanımda yatıyor, bazen yatağına koyuyorum ama uyandığında yatağında olduğunu fark edince resmen çıldırıyor. Bizim de acil bir çözüme ihtiyacımız var, biri bize yardım etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba acıkıyor mu yoksa alışkanlıktan mı yapıyor önce bunu çözmek gerek sanırım! Eğer alışkanlıktan yapıyorlarsa yüz vermemek gerek! Ferber yöntemi uygulanabilir. Ama gel gör ki ben kıyamıyorum! 5 dakikadan sonra dayanamıyorum! Aslında düzenli uygulasam iyi bir sonuç alırım diye düşünüyorum ama irade meselesi gerçekten! Eğer kendinize, sabrınıza ve akıl sağlığınıza güveniyorsanız deneyin :)

      Sil